Infoa koruista

Korut

Jokainen valmistamistani koruista on uniikki, sillä ne tehdään joko kokonaan tai lähes kokonaan käsin ja tämän vuoksi kahden täysin samanlaisen valmistaminen on mahdotonta.  

Suunnittelen ja kokoan korut itse. 

Korujen huolto

Älä ui, käy suihkussa tai sauno korujen kanssa, sillä metalliosia lukuunottamatta korujen materiaalit eivät kestä runsasta kosteutta tai kuumuutta. Myös suora altistuminen kemikaaleille (esimerkiksi hiuslakka) saattaa haurastuttaa korujen pintamateriaalia. Korut voi puhdistaa kosteahkolla pyyhkeellä ja metalliosat (korvakorujen koukut) voi pyyhkiä miedolla antiseptisellä liuoksella. 

Korujen materiaalit

Jokaisen korun yhteydessä on tarkat tiedot käytetyistä materiaaleista. Koruissa käytetyt metallit on ostettu suomalaiselta jälleenmyyjältä ja ne täyttävät EU:n koruille asettamat laatuvaatimukset. 

Korujen metalliosat ovat allergiaystävällistä kirurginterästä (korkealaatuinen ruostumaton teräs 316L tai 304), joka sopii useimmille herkkäihoisille.  

Jatkossa valikoimiin on mahdollisesti tulossa koukkuvaihtoehtoja myös muista allergiaystävällisistä materiaaleista (hopea, niobium, titaani), mikäli tälle on kysyntää. 

Mikäli jokin asia korujen materiaaleissa tai valmistuksessa mietityttää, ota rohkeasti yhteyttä!

Kirurginteräs

Kirurginteräs on allergiaystävällinen materiaali. Kirurginteräs sisältää nikkeliä, mutta se on kemiallisesti sitoutuneena muihin seoksen metalleihin, jonka vuoksi sitä ei liukene käytössä merkittäviä määriä ja näin kirurginteräs saattaa aiheuttaa ihoreaktioita vain voimakkaasti nikkeliallergisille. 

Kirurginteräs täyttää EU:n nikkelidirektiivin laatuvaatimukset liukenemisen osalta Kirurginteräs on laajasti käytössä mm. terveydenhuollossa. 

Allergiaystävällisyyden lisäksi kirurginteräksen hyviä puolia ovat kestävyys ja helppohoitoisuus. Kirurginteräs kestää hyvin kosteutta, joten se ei ruostu ja se pitää värinsä käytössä.