ESSI RUOKONIEMI

Hei ja tervetuloa sivuilleni!

Olen Essi Ruokoniemi ja asun Lappeenrannassa perheeni ja vinttikoiriemme kanssa. Usein koirat toimivat inspiraation lähteenä ja erilaiset vinttikoirat seikkailevatkin monessa teoksessani. Luonto ja erilaiset eläimet ovat usein teosteni teemoina, mutta välillä syntyy jotain minulle tyypillisistä aiheista poikkeavaa. Teoksissani on siis tyypillisesti figuratiivisia hahmoja ja elementtejä, mutta monesti mukana on myös abstrakteja yksityiskohtia. Maalatessa nautin värien käytöstä ja myös symboliikka on kiehtovaa - haluan, että teokseni kertovat tarinan ja liikuttavat katsojaansa.

Olen itseoppinut taiteilija ja ainakin toistaiseksi teen taidetta kotonamme Lappeenrannassa. Taide ja käsillä tekeminen on ollut mukana elämässäni aina jossain muodossa oikeastaan niin kauan kuin muistan, mutta aktiivisempi maalaaminen alkoi vuoden 2021 alussa, kun kaipasin säännöllistä omaa tekemistä pikkulapsiarjen keskelle. Pian tutut ja puolitutut halusivat teoksiani koteihinsa ja siitä se ajatus sitten lähti...


Tällä hetkellä teen taidetta lähinnä akryylimaaleilla, mutta olen vuosien varrella tutustunut myös öljyväreihin, grafiikkaan, hiilitöihin sekä vesiväreihin.  

Olen itseopiskellut erilaisia tekniikoita ja olen myös perehtynyt käyttämiini materiaaleihin ja niiden ominaisuuksiin (mm. maalien värinkestävyys, maaleille sopivien ohenteiden käyttö, materiaalien reagointi toisten aineiden kanssa jne.), jotta teokseni kestäisivät aikaa haalistumatta tai muuten vaurioitumatta.

Olen Suomen Taiteilijat ry:n taiteilijajäsen.

Näyttelyt:

Yksityisnäyttelyt:

2.10.-4.11.2022 : Vinttikoiria ja muita villejä eläimiä, Kampaamo Nax-et, Helsinki
1.12.2021 - 31.1.2022 : Ihmeellisiä kummallisuuksia ja kummallisia ihmeellisyyksiä, Ravintola Avot Sie! Lappeenranta

Yhteisnäyttelyt:

4.11.-27.11.2021 : Taarastin nuorten taiteilijoiden kilpailunäyttely (jurytetty), Taidekeskus Taarasti, Nastola